O14 kampioen in Divisie 3!

Onze O14 kroonde zich tijdens de eerste seizoenshelft van dit seizoen tot kampioen van Divisie 3. En dus vroegen we twee spelers naar hun verhaal. Tijd voor een terugblik!

Jasper Harte

Een droom die uitkomt! Kampioen, hoe dan? De eerste wedstijd tegen KAA Gent verliep nog moeizaam, we hadden het lastig en moesten echt inkomen. De tweede wedstrijd tegen Willem II ging het al een stuk beter. Ik scoorde twee keer en voelde me vanaf dat moment op mijn gemak. Door het seizoen heen, werden we meer en meer een team. We gingen meer strijden voor elkaar en door onze discipline en hard werken wonnen we met 13-0 van HBS, wat een monsteruitslag. We bleven maar winnen en het ging heel goed. Ondertussen kende ik ‘shirt uit en zwaaien’ wel uit mijn hoofd. Toen we tegen Zeelandia Middelburg speelden, mocht ik zelfs even aanvoerder zijn!

We bleven winnen en gingen vol voor het kampioenschap. Zo werd het wel heel serieus. De extra krachttrainingen, analyses en tactieken vand e trainers hebben ons zeker geholpen. De echte slag was toch wel de gewonnen wedstrijd tegen DSO met 1-3, zo kwamen we los van de rest en kregen we nog meer motivatie om dit vast te houden. DSO was nu geen gevaar meer, maar De Betrokken Spartaan zat ons op de hielen. Tot ze punten lieten liggen tegen Alexandria ’66. Zo konden wij het kampioenschap pakken tegen HBS, maar de spanning die we hadden voelde iedereen. We waren gefocust, maar de drang om kampioen te worden overheerste onze voetbalkwaliteiten. We waren zo goed bezig, ik zag het al voor me, het vuurwerk lag klaar en bij de 0-2 ging het lontje nog net niet aan. Dit dachten we zelf ook en dat moet je nooit denken bij zo’n wedstrijd. HBS kwam op1-2 en zelfs op 2-2. We waren er bijna, maar toen viel de 3-2. De scheids floot, we lagen verslagen op het veld. Hoofd omhoog, keihard trainen en winnen zaterdag. De Bertrokken Spartaan moest de wedstrijd tegen Quick nog inhalen op donderdag, dus konden we nog hopen op een wonder, dat Quick zou winnen. De trainers waren zo fanatiek dat ze naar Rotterdam zijn gereden. En daar kwam ons wonder, Quick scoorde de 0-1! De laatste tien minuten van de wedstrijd belden we allemaal met de trainers, zo konden we de wedstrijd meevolgen en ja hoor, het wonder gebeurde! Het was feest. Wij, JVOZ O14 kampioen van Divisie 3,ongelofelijk!

Na de laatste wedstrijd, kregen we een mooie schaal uitgereikt, iedereen een beker en hebben we feest gevierd, met daar toch het vuurwerk. En natuurlijk hebben we veel gezongen. Dit hadden we nooit gered, zonder onze trainers en natuurlijk ook de ouders en andere supporters. Iedereen bedankt en op naar de tweede seizoenshelft!

Tijn Sinke

Wat een seizoen! Waar moet ik beginnen? Dan maar bij het begin. De oefenwedstrijden die we speelden, waren gelijk op een hoog niveau. We moesten wennen aan het niveau van België, waar we behoorlijk onderuitgingen. De tweede wedstrijd was tegen Willem ll. We kregen meer ruimte en konden meer voetballen. Dat voelde veel beter. En toen de eerste wedstrijd van het seizoentegen De Betrokken Spartaan, grote jongens. Ik was aanvoerder, dat voelde gelijk vertrouwd. Door uit de duels te blijven en goed te blijven voetballen, konden we de wedstrijd met 4-3 over de streep trekken.

Voor de kampioenswedstrijd moest De Betrokken Spartaan eerst nog een wedstrijd inhalen tegen Quick uit Den Haag. Als Quick zou winnen of gelijkspelen waren we al kampioen! Maar we dachten dat De Betrokken Spartaan hem wel zou winnen. Toch gingen onze trainers kijken naar de wedstrijd om de tactieken van onze laatste tegenstander al een beetje te kunnen bespioneren. Totdat het opeens 0-1 voor Quick stond!! Niet te geloven. Het bleef lang 0-1 en we gingen bellen in de Whatsappgroep met z’n allen. Mijn hart zat in mijn keel, het was zo spannend! De laatste minuten tikten weg… Het fluitsignaal klonk en WE ZIJN KAMPIOEN!!!!!!! Dit was het beste gevoel ooit! Ik kan het nog steeds niet geloven JVOZ O14 is kampioen!!

We moesten daarna nog wel tegen De Betrokken Spartaan spelen en wilden die natuurlijk toch gewoon winnen. Helaas verloren we met 1-0. Maar we waren KAMPIOEN!! Dat was een feestje waard. Zelfs met een schaal en bekers voor iedereen! Wat een seizoen en een droom die uitkomt. Echt niet normaal! Bedankt Toni voor alles regelen. Alle oefenwedstrijden, iets leuks doen met het team, de bekers en de schaal. Wat kampioen zijn nog leuker maakt. Bedankt Miek voor elke, maar dan ook elke wedstrijd vlaggen. Met Miek aan de zijlijn voel je je altijd fijn! Bedankt trainer John voor het coachen, altijd geloof in ons houden en voor alle trainingen. En bedankt natuurlijk trainer Salim! Voor alle tactieken, krachttrainingen, analyses, voedingsschema’s en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bedankt trouwe supporters en natuurlijk het team zelf: BEDANKT. Iedereen is trots en ik ben trots. Op naar Divisie 2!