Geschiedenis

JVOZ is in 2004 als stichting opgericht door de tweelingbroers Dennis & Gérard de Nooijer en Dolf Roks. Aangezien de provincie Zeeland geen betaald voetbal organisatie (BVO) heeft, zijn deze drie vanuit die gedachte een voetbalopleiding gestart, zodat talenten uit de regio, relatief dichtbij op BVO niveau konden trainen.

Wim Ovaa ondersteunde het drietal en organiseerde alle randzaken rondom de opleiding. Er werd een topsportklimaat gecreëerd waarbij talentvolle voetballers hun talent ‘dichtbij huis’ optimaal kunnen ontwikkelen. Vanaf 2006 is dat met jeugdelftallen in de competitie. Daarvoor werden alleen extra trainingen georganiseerd. Eerst vanuit Kortgene (onder de naam en samenwerkingsconstructie Cortgene/JVOZ) en vanaf 2011 in Vlissingen. De jeugdopleiding is uniek en biedt zeker in combinatie met de samenwerking met Het Scheldemond College een fantastische topsport omgeving als het gaat om topsport en onderwijs.

Op 9 maart 2019 bereikte JVOZ het trieste bericht dat Wim Ovaa na een ziektebed was overleden. Wim was een belangrijke verbinder binnen JVOZ, hij bleef het liefst op de achtergrond. Het werk dat Wim in alle jaren heeft gedaan was enorm en werd door iedereen enorm gewaardeerd