JVOZ en Zeelandia Middelburg ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Met trots delen wij mee dat op vrijdag 23 februari de voorzitter van Zeelandia Middelburg, Remy Verhage, en de voorzitter van JVOZ, Eugène Fagg, een samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend.

Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

Het allerbeste opleidingsklimaat voor voetbal in Zeeland, dat is waar de organisaties Zeelandia Middelburg en JVOZ voor staan. Zeelandia Middelburg vanuit haar rol als toegankelijke en ambitieuze regionale amateurvereniging, JVOZ vanuit haar rol in opleiden van de Zeeuwse profvoetballers van de toekomst.

Door de samenwerking tussen de twee organisaties te intensiveren en verbeteren willen we een positieve impuls geven aan zowel de ontwikkeling van toptalenten als voor de breedte van het amateurvoetbal.

Zeelandia Middelburg en JVOZ hebben daarom een exclusieve samenwerking op Walcheren opgericht en willen de komende jaren intensief samenwerken op het gebied van de ontwikkeling van het Zeeuwse voetbaltalent. Dit betekent nieuwe mogelijkheden voor spelers en trainers.

De samenwerkingsovereenkomst bestaat concreet uit het verzorgen van voetbaltrainingen door de Voetbalschool op vrijdag, geven van presentaties en/of en demotrainingen voor trainers (train de trainer) van Zeelandia Middelburg en het organiseren van oefenwedstrijden tussen de selectieteams van Zeelandia Middelburg en JVOZ.

Vanuit onze sterke maatschappelijke betrokkenheid beschouwen we deze samenwerking als een concrete stap voorwaarts.”, aldus Eugène Fagg. “We streven ernaar om dit succesvolle model uit te breiden naar andere regio’s in Zeeland, waarbij we in gesprek willen gaan met aanvullende potentiële opleidingspartners om gezamenlijk het Zeeuwse voetbal naar een hoger niveau te tillen.

Reactie Remy, voorzitter Zeelandia Middelburg: ”Met deze samenwerkingen geven we een positieve impuls aan de ontwikkeling van toptalenten, maar ook aan de breedte van onze gehele vereniging.